Turistička organizacija

UPOZORENJE ZA GRAĐANE !

 Apr 11, 2017     09:04  

UPOZORENJE ZA GRAĐANE !

Budući, da su u toku radovi na čišćenju poljoprivrednih i drugih površina, spaljivanju korova, suve trave i ostalog niskog rastinja, a imajući u vidu da su u prethodnim godinama evidentirani brojni požari na otvorenim prostorima, prvenstveno šumama i poljoprivrednim površinama, koji su izazvali veliku matreijalnu štetu, upozoravamo građane da je ZABRANJENO bilo kakvo loženje vatre u blizini šumskih površina, stambenih naselja, pored puteva, te na trasama elektro energetskih vodova i sl.

 

Posebno podsjećamo građane na sledeće:

 

- da su lica koja su izvršila spaljivanje korova ili loženje vatre na otvorenom prostoru dužna mjesto spaljivanja pregledati i ostatke u potpunosti ugasiti;

-da su lica koja vrše paljenje roštilja dužna po završetku isti potpuno ugasiti;

- da je zabranjeno spaljivanje korova i loženje vatre na otvorenom prostoru za vrijeme vjetra i noću;

- te ako se spaljivanje obavlja u prisustvu više vlasnika odnosno korisnika zemljišta, koji organizovano vrše spaljivanje na većoj poljoprivrednoj površini, da su dužni o tome obavjestiti vatrogasce.

U slučaju nekontrolisanog širenja vatre potrebno je odmah o tome obavjestiti vatrogasce na kratki broj 123, policiju na broj 122 ili pozvati kratki broj za hitne situacije 121.

Takođe napominjemo da su za sva lica koja se ne budu pridržavala gore navedenog predviđene visoke novčane kazne, kao i kaznena odgovornost.

Apelujemo na građane, poljoprivredne i šumske radnike: pridržavajte se zakonskih odredbi, ne palite vatru na nedozvoljenim mjestima, ne ostavljajte upaljenu vatru bez nadzora, ne uništavajte prirodu, jer Vaša mala nepažnja može imati velike poslijedice!

Prijatelji Opštine

Linkovi
Pjesma o Trnovu
Vremenska Prognoza