Turistička organizacija

Proslavljena mala matura

 Jun 13, 2017     07:06  

Proslavljena mala matura

Učenici završnog razreda Osnovne škole „Sveti Sava“ iz Trnova su u subotu 10.juna proslavili malu maturu.Okupili su se ispred škole, a zatim su krenuli u šetnju do crkve sa nastavnicima i direktoricom škole Rankom Mandić.Sveštenik,  Mladen Mikavica, blagoslovio je sve prisutne maturante i poželio im uspjeh u daljem školovanju , a maturanti su imali priliku , da osjete, da Crkva brine o njima, i da ih uvijek prati, štiti i čuva, prizivajući blagoslov Božiji na njih i njihov trud.

Po povratku slijedilo je fotografisanje sa nastavnicima, roditeljima i rodbinom. Maturskoj zabavi prisustvovao je i načelnik Opštine Goran Vujičić, koji je izrazio zadovoljstvo pozivom u učešću.

Opština Trnovo je nagradila maturante knjigama, „Jezički savjetnik“ od Milorada Telebaka, a uručio ih je načelnik Opštine, dok je učeniku generacije Krstović Sandru poklonio i laptop, te je svima poželio, da se usavršavaju u znanju, da napreduju u vrlinama, da se uvijek sjećaju svojih učitelja, nastavnika i vjeroučitelja i svega onoga što su naučili, i da to znanje primijene u daljem školovanju i životu.

„Maturanti, vi ste naša budućnost, na vama je odgovornost, da učinite sve što je potrebno, da se održi život na ovim prostorima i u tome ćete uvijek imati podršku onih koji su vas učili i vaspitavali, kao i društveno odgovorne zajednice“.

Prijatelji Opštine

Linkovi
Pjesma o Trnovu
Vremenska Prognoza