Turistička organizacija

Obilježena krsna slava opštine

 Jul 13, 2017     00:07  

Obilježena krsna slava opštine

Krsna slava Opštine Trnovo Sv. apostoli Petar i Pavle -Petrovdan, kao i Dan opštine Trnovo, ove godine, obilježeni su bez uobičajenih svečanosti, zbog iznenadne i prerane smrti načelnika Opštine Trnovo Gorana Vujičića.

U crkvi Sv.velikomučenika Georgija služena je zaupokojena liturgija i prelomljen slavski kolač.Prisutnim građanima, obratio se arhijerejski zamjenik, koji je čestitao slavu građanima Trnova, kao i zaposlenim opštinskim radnicima, sa riječima, da smo svi Božija djeca i da trebamo slijediti taj put, svi smo stvoreni po promisli Božijoj, prava istina i ljepota leži u duši svakog čovjeka, a besmrtnost u srcu svakog od nas kroz vjeru, misli, osjećanja i djela.Sve prisutne na obilježavanju sabrala je svjetlost Hristova i djela srpskih vitezova i stradalnika koji nisu živote žalili, da sačuvaju svoj narod i vjeru hrišćansku.

Potom su prisutni građani prešli u Spomen kapelu, da prisustvuju parastosu za sve poginule borce i civile na području opštine Trnovo, a cvijeće su položile delegacije ispred Opštine Trnovo i Boračke organizacije Trnovo.

Na Spomen kosturnicu poginulim borcima iz NOR-a takođe su položili vijence i cvijeće, poklonivši se žrtvama tog rata.  

Sam ovaj dan pokazuje sve vrijednosti našeg zajedničkog života kojeg imamo i trebamo čuvati i da nam različitosti nikako ne mogu biti mana, nego samo prednost, a mi to pokazujemo kao građani.

 

 

 

Prijatelji Opštine

Linkovi
Pjesma o Trnovu
Vremenska Prognoza