Šume

ROTATOR

Zakazana četvrta sjednica Skupštine opštine Trnovo za 24.mart

 Četvrta sjednica Skupštine opštine Trnovo će se održati 24.03.2017. godine sa početkom u 10,00 časova u sali Skupštine opštine Trnovo.
Za sjednicu je predložen sljedeći:

Opširnije: Zakazana četvrta sjednica Skupštine opštine Trnovo za 24.mart

Druga sjednica SO Trnovo zakazana za 30.decembar

  30.decembra će se održati druga redovna sjednica Skupštine opštine Trnovo sa početkom u 10,00 časova.Za sjednicu je predložen sljedeći dnevni red:

Opširnije: Druga sjednica SO Trnovo zakazana za 30.decembar

Održana Konstitutivna sjednica SO Trnovo

 Konstitutivna sjednica Skupštine opštine Trnovo održana je 30.novembra, na kojoj su verifikovani mandati opštinskih odbornika, te položene svečane zakletve.Za predsjednika Skupštine opštine izabrana je Behija Mulaosmanović, a za potpredsjednika Dragan Šipovac.

Opširnije: Održana Konstitutivna sjednica SO Trnovo

Opština obezbijedila sredstva za rad jednog doktora u Domu zdravlja „Trnovo“

 Opština Trnovo iz budžeta je obezbijedila sredstva za finansiranje troškova bruto plate jednog porodičnog ljekara, koji počinje sa radom 01.septembra 2016.godine, a sve u cilju poboljšanja primarne zdravstvene zaštite građana opštine Trnovo u narednom periodu.

Počeli radovi na rekonstrukciji dijela Centra za kulturu „Trnovo“

 Na osnovu potpisanog Ugovora o zajedničkom ulaganju između ŠG „Treskavica „Trnovo i Opštine Trnovo započeli su radovi na rekonstrukciji krova na zgradi u ulici Trnovskog bataljona 116 (Zgrada SO Trnovo i ŠG"Treskavica „Trnovo).Opština Trnovo će radove sufinansirati u visini 30 %, a Šumsko gazdinstvo 70%.Ostale radove na promjeni stolarije i drugih popravki finansiraće Opština Trnovo.

Zajedničke saradnja na projektu "Jačanje uloge mjesnih zajednica (MZ) u BiH".

 Nakon raspisanog javnog konkursa na inicijativu Vlada Republike Švedske i Švajcarske koju provodi UNDP uz partnerstvo sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH, Ministarstvom uprave i lokalne samouprave RS i Ministarstvom pravde FBiH, Opština Trnovo je izrazila interes za učešće u projektu „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH".

Opširnije: Zajedničke saradnja na projektu "Jačanje uloge mjesnih zajednica (MZ) u BiH".

Udruženje penzionera organizuje izlet

 

Obavještavaju se članovi Udruženja penzionera opštine Trnovo , da Udruženje organizuje dvodnevni izlet 09. i 10.jula 2016.godine na pravcu Trnovo-Užice-Jagodina-Beograd-Šabac-Trnovo.

Program izleta pogledati ovdje.

Obavještenje za volontere

 Obavještavaju se sva zainteresovana lica, da je opština Trnovo u 2016.godini planirala u skladu sa mogućnostima, primiti određeni broj volontera

Opširnije: Obavještenje za volontere

Mladi iz Trnova učesnici "Dana otvorenih vrata"

 U okviru projekta PRO-Budućnost (povjerenje, razumijevanje, odgovornost za budućnost) Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji realizuje Catholic Relief Services (CRS) u saradnji s Fondacijom Mozaik, Caritasom BiH, Forumom građana Tuzla, Helsinškim parlamentom građana Banja Luka i Međureligijskim vijećem u BiH,

Opširnije: Mladi iz Trnova učesnici "Dana otvorenih vrata"

Anđela Veselinović prva na “Sarajevo openu” -2016

Juče je u sportskoj dvorani Zetra u Sarajevu održan 15.Međunarodni džudo turnir "Sarajevo open – sportom protiv droge 2016." na kome se okupilo preko 500 takmičara iz BiH i Hrvatske,

Opširnije: Anđela Veselinović prva na “Sarajevo openu” -2016

Održan okrugli sto

 U Centru za kulturu "Trnovo" održan je okrugli sto u okviru projekta PRO –Budućnost na temu "Kultura dijaloga" , a prisustvovali su predstavnici lokalnih vlasti, NVO i vjerskih zajednica opštine Trnovo.Predavači okruglog stola su bili Vehid Šehić (Forum građana Tuzla) i doc.dr.sc.Zlatiborka Popov Momčinović (prof. političkih nauka na Univerzitetu u I.Sarajevu).

Opširnije: Održan okrugli sto

Obavještenje o sistematskoj deratizaciji

 Sistematska deratizacija područja opštine Trnovo će se obaviti u periodu od 16. do 23.maja 2016.godine, a više informacija pogledajte ovdje.

Medalje iz Tešnja

 U Tešnju na međunarodnom turniru "Balkan open" učestvovalo je oko 500 kik boksera iz 13 zemalja među kojima i bokseri kluba "Kule". U izuetno jakoj konkurenciji naši takmičari su ostvarili dobre retultate,

Opširnije: Medalje iz Tešnja

Vaskršnja priredba

 Kao i prethodnih i ove godine Narodna biblioteka "Trnovo" je u Centru za kulturu u saradnji sa Osnovnom školom i Opštinom Trnovo, obilježila najradosniji hrišćanski praznik VASKRS priredbom u izvođenju učenika Osnovne škole "Trnovo" ,

Opširnije: Vaskršnja priredba

HRISTOS VOSKRESE! VAISTINU VOSKRESE! VASKRŠNJA LITURGIJA

 U hramu Svetog velikomučenika Georgija u Trnovu, služena je liturgija povodom obilježavanja najradosnijeg hrišćanskog praznika- Vaskrsa.

Opširnije: HRISTOS VOSKRESE! VAISTINU VOSKRESE! ...

Prezentacija Revidirane strateške platforme Opštine Trnovo

 U skupštinskoj sali prezentovana je revidirana strateška platforma kojoj su prisustvovali načelnik opštine Nenad Mišović, zamjenik načelnika Goran Golijanin, Mladenka Pandurević direktorica RAIS Istočno Sarajevo, zatim članovi Partnerske grupe koji su uključeni u reviziju opštinske strategije, te članovi KPOR-a (Komisije za planiranje opštinskog razvoja).

Opširnije: Prezentacija Revidirane strateške platforme Opštine Trnovo

Medalje sa Prvenstva RS za kadete i mlađe pionire

 Proteklog vikenda u sportskoj dvorani Peki u Palama održano je Prvenstvo RS za kadete i mlađe pionire. u konkurenciji preko 25 klubova  iz Republike Srpske.

Opširnije: Medalje sa Prvenstva RS za kadete i mlađe pionire

Revizija strategije razvoja opštine Trnovo

 Danas je održan sastanak Komisije za planiranje opštinskog razvoja, a u vezi pokretanja procesa Revizije strategije razvoja opštine Trnovo.Sastanak je vodio gosp. Zdravko Miovčić koji je angažоvan od strane ILDP-a za pružanje tehničke podrške procesu Revizije.Sastanku je prisustvovao i načelnik opštine koji je zajedno sa članovima Komisije učestvovao u razmatranju potreba za novim, odnosno dopunskim podacima i informacijama neophodnim za revidiranje lokalne razvojne strategije.

Opširnije: Revizija strategije razvoja opštine Trnovo

Bronzana medalja sa prvenstva Republike Srpske za seniore i seniorke

 U subotu 20.februara u sportskoj dvorani Nenad Baštinac u Aleksandrovcu održano je seniorsko prvenstvo RS .Član džudo kluba Famos-sekcija Trnovo Vuk Divljan je nakon što je osvojio zlatnu medalju na seniorskom prvenstvu BiH -23 godine,potvrdio svoj kvalitet osvojivši bronzanu medalju u konkurenciji seniora. iako se borio sa znatno starijim od sebe uspio je zabilježiti tri pobjede i jedan poraz što je bilo dovoljno da se plasira među tri najbolja seniora -66 kg. u Republici Srpskoj.

Tri zlatne medalje sa 34. Međunarodnog džudo turnira “Kup Mimoza”

 Proteklog vikenda u Igalu je održan Međunarodni džudo turnir Kup Mimoza-2016., na kome se okupilo preko 600 takmičara iz Crne Gore,Hrvatske i BiH,a takmičili su se u konkurenciji od poletaraca do juniora. iako je džudistima Famosa prvo takmičenje u ovoj godini nije im smetalo, da budu ponovo među najboljim ekipama u ukupnom plasmanu i pored toga što smo u odnosu na crnogorske klubove imali mnogo manje takmičara, rekao je trener kluba Željko Šiljegović.

Opširnije: Tri zlatne medalje sa 34. Međunarodnog džudo turnira “Kup Mimoza”