+387 57 610-237   /   info@trnovo-rs.com

Blog

децембар 6, 2021 0 Comments

Донирана информатичка опрема за мјесне заједнице

Представницима 2 мјесне заједнице са подручја општине Трново које судјелују у другој фази пројекта „Јачање улоге мјесних заједница (МЗ) у Босни и Херцеговини (БиХ)“ данас је уручена информатичка опрема. Пројекат „Јачање улоге мјесних заједница (МЗ) у Босни и Херцеговини (БиХ)“ финансирају Влада Швајцарске и Шведске, а проводи га Развојни програм Уједињених народа (УНДП) у партнерству са Министарством за људска права и избјеглице БиХ, Министарством управе и локалне самоуправе Републике Српске, Федералним министарством правде, те са савезима општина и градова.
Пројекат „Јачање улоге МЗ у БиХ“ фаза II се проводи у 41 општини и граду у БиХ и у 199 МЗ у коме учествује и Општина Трново са двије мјесне заједнице.
МЗ Кијево и МЗ Трново су добиле комплетну информатичку опрему за своје канцеларије која се састоји од ласерског мултифункционалног уређаја, десктопа, монитора и таблета.
Поред тога један сет опреме, који поред горе наведеног комплета укључује и пројектор са платном и носачем, је набављен за потребе опремања будућег друштвеног центра у Општини Трново који се налази у улици Трг Срђана Кнежевића 3.
Вриједност наведене опреме је 9,750.00 КМ
Примопредаји наведене опреме су присуствовали начелник општине господин Драгомир Гаговић са сарадницима, представници МЗ, те представник УНДП-а господин Керим Жујо.
Начелник Општине се у име присутних захвалио на овој донираној опреми и истакао да му је част и велико задовољство што је Општина Трново дио овог пројекта.
Циљ пројекта је побољшање квалитета живота грађана путем њиховог активног учешћа у доношењу одлука на нивоу мјесних заједница, укључујући одабир приоритета који се имплементирају у њиховим локалним заједницама.