+387 57 610-237   /   info@trnovo-rs.com

Blog

новембар 10, 2022 0 Comments

Капитална улагања из буџета општине Трново у 2022. години

У  2022.години општина Трново је остварила значајна капитална улагања из буџета, а иста су се односила на побољшање путне, електроенергетске и хидротехничке инфраструктуре. Завршена и постављена јавна расвјета на потезу Пилана – Широкари и за село Оглавак, асфалтирана је улица Браће Дивљан, а затим је урађена санација крова стамбене зграде код Центра за културу. Адаптацијом просторија Друштвеног центра у Трнову са пратећом опремом створени су услови за рад мјесних заједница, а у фискултурној сали ОШ „Свети Сава“ Трново постављене су ригипс плоче. На радост најмлађе популације завршена је реконструкција дијела зграде обданишта у Трнову са комплетном опремом и играчкама.

На трновском дијелу Јахорине су у току радови на изградњи резервоара и водоводне мреже, те саобраћајнице S2.

Пројекти чија реализација ускоро треба да почне су реконструкција фасаде на Ветеринарској станици и иградња приступног пута за градско гробље  у Трнову.

На подручју општине Трново Влада Републике Српске је уложила 200.000,00 КМ , од тог износа 100.000,00 КМ је за реконструкција пута за трновска насеља Просину и Пречалу, а остатак за изградњу канализационе мреже у Широкарима

Укупна улагања из буџета опшине Трново у ове капиталне пројекте износе 1.356.636,79 КМ.

 

 

 

 

0 0 гласови
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести о
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x