+387 57 610-237   /   info@trnovo-rs.com

Blog

јануар 19, 2023 0 Comments

Министар Каран посјетио општину Трново

Министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран је данас посјетио нашу општину гдје се састао са начелником општине Драгомиром Гаговићем и том приликом рекао, да послије силних поплава и лоших искустава се показало да је начело превентивног рада свих субјеката заштите и спасавања када је ријеч о елементарним непогодама било које врсте најбољи начин дјеловања у оваквим и сличним ситуацијама и да је општина Трново најбољи примјер како је једна мала општина захваљујући размјени информација и превентивном дјеловању успјела да на вријеме, својим капацитетитима, елиминише веће посљедице усљед поплава изазваних обилним падавинама.

Он је истакао да све Владине институције у будућности морају превентивно дјеловати, што значи да ће се од прве информације коју било која служба добије о могућој елементарној непогоди алармирати сви субјекти снага заштите и спасавања у цијелој Републици Српској., то опет значи брза размјена информација, што је начин да прихватимо ту информацију и начин да можемо да дјелујемо, као што је радила општина Трново, рекао је министар Каран. Он је нагласио да би, да није било адекватног дјеловања, посљедице по општину Трново биле много озбиљније него што су сада.

Током посјете Трнову министар Каран се састао и са начелником Полицијске управе Источно Сарајево Бранимиром Шеховцем са којим је обишао просторије Полицијске станице, те је том приликом истакао да је стање безбједности у Трнову на задовољавајућем нивоу. Начелник Гаговић је појаснио да је ванредна ситуација у овој општини укинута због тога што је ниво водостаја ријеке Жељезнице смањен и она је тренутно у свом кориту. Он је нагласио да је стање безбједности у овој локалној заједници на завидном нивоу, чему су допринијели људи који раде у Министарству унутрашњих послова.

 

 

 

 

 

 

 

 

0 0 гласови
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести о
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x