+387 57 610-237   /   info@trnovo-rs.com

Blog

јул 15, 2019 0 Comments

Обиљежен Дан општине и крсна слава

Поводом обиљежавања Петровдана – Дана и крсне славе општине уприличена је свечана академија којој су присуствовали бројни гости и грађани, а том приликом кратким говором присутнима се обратио начелник општине Драгомир Гаговић, као и мјесни јереј Његослав Јелисић.

На истој су уручене скупштинске награде и признања, а ове године по први пут и признања почасних грађана општине Трново, господину Милораду Додику, српском члану Предсједништва Босне и Херцеговине и госпођи Жељки Цвијановић, у знак захвалности за подршку, разумијевање, те изузетан допринос развоју општине изражен кроз реализацију капиталних и инвестиционих пројеката који су у протеклом периоду финасирани средствима Владе Републике Српске. Такође уручене су и спортске награде екипама и појединцима који су се такмичили на турнирима поводом Петровдана. На Петровдан 12.јула у храму Св.великомученика Георгија служена је света литургија, којој су присуствовали гости и мјештани, преломљен је славски колач, а потом је јереј Јелисић честитао крсну славу начелнику општине и грађанима Трнова.

Обављена је и славска литија кроз Трново, те парастос у капели за све погинуле борце и цивилне жртве протеклог рата. Затим су делегације положиле вијенце и цвијеће у капели и на спомен обиљежја у Трнову иШирокарима. У парохијском дому организован је свечани ручак за присутне.