+387 57 610-237   /   info@trnovo-rs.com

Novosti

15 jula, 2019

Obilježen Dan opštine i krsna slava

Povodom obilježavanja Petrovdana – Dana i krsne slave opštine upriličena je svečana akademija kojoj su prisustvovali brojni gosti i građani, a tom prilikom kratkim govorom prisutnima se obratio načelnik opštine Dragomir Gagović, kao i mjesni jerej Njegoslav Jelisić.

Na istoj su uručene skupštinske nagrade i priznanja, a ove godine po prvi put i priznanja počasnih građana opštine Trnovo, gospodinu Miloradu Dodiku, srpskom članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine i gospođi Željki Cvijanović, u znak zahvalnosti za podršku, razumijevanje, te izuzetan doprinos razvoju opštine izražen kroz realizaciju kapitalnih i investicionih projekata koji su u proteklom periodu finasirani sredstvima Vlade Republike Srpske. Takođe uručene su i sportske nagrade ekipama i pojedincima koji su se takmičili na turnirima povodom Petrovdana. Na Petrovdan 12.jula u hramu Sv.velikomučenika Georgija služena je sveta liturgija, kojoj su prisustvovali gosti i mještani, prelomljen je slavski kolač, a potom je jerej Jelisić čestitao krsnu slavu načelniku opštine i građanima Trnova.

Obavljena je i slavska litija kroz Trnovo, te parastos u kapeli za sve poginule borce i civilne žrtve proteklog rata. Zatim su delegacije položile vijence i cvijeće u kapeli i na spomen obilježja u Trnovu iŠirokarima. U parohijskom domu organizovan je svečani ručak za prisutne.