+387 57 610-237   /   info@trnovo-rs.com

Novosti

11 februara, 2021

Održana sjednica Foruma za bezbjednost opštine Trnovo

Na danas održanoj sjednici Foruma za bebjednost opštine Trnovo razmatrano je pitanje početka drugog polugodišta školske 2020/2021.godine i bezbjednost učenika, kao i trenutna epidemiološka situacija.

Direktorica Osnovne škole ”Sveti Sava ” navela je da je nastava u drugom polugodištu školske godine počela u skladu sa planom, i da časovi traju 30 minuta. Poštuju se sve preporučene mjere Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske , izvještaj o epidemiološkoj situaciji dostavlja se redovno Aktivu Osnovnih škola,  a preko istog Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske. Trenutno nema pojave zaraze korona virusom među zaposlenima niti među učenicima škole. Ovom prilikom  pohvaljuje saradnju sa pripadnicima PS Trnovo koji su svakodnevno prisutni pri dolasku djece do škole kao i pri njihovom odlasku čime je pojačana bezbjednost. Po pitanju epidemiološke situacije u odnosu na raniji period, situacija je relativno dobra.

Trenutno korona virusom na području opštine zaraženo je troje lica, dok se troje nalazi pod zdravstvenim nadzorom.

Donesen je zaključak da se još jednom uputi apel građanima da poštuju sve propisane mjere u cilju prevencije i sprečavanja širenja  COVID-19 na području opštine Trnovo.

Konstatovano je da je bezbjednosna situacija na području opštine stabilna .