+387 57 610-237   /   info@trnovo-rs.com

Blog

март 22, 2021 0 Comments

Одржана сједница Општинског штаба за ванредне ситуације општине Трново

Пратећи епидемиолошку ситуацију у Републици Српској, гдје је уочен нагли пораст броја новообољелих, командант Штаба за ванредне ситуације Општине Трново је, у складу са Закључцима Републичког штаба за ванредне ситуације данас je сазвао сједницу Штаба на којој је детаљно анализирана епидемиолошка ситуација на подручју наше општине и констатовано да је епидемиолошка ситуација на подручју општине Трново je и даље задовољавајућа и под контролом, те да су на подручју наше општине тренутно од вируса COVID-19 обољела два лица, док је једанаест лица под здравственим надзором.

Штаб је, у складу са Закључцима Републичког штаба за ванредне ситуације донио наредбу да се у периоду од 22.03 до 29.03.2021. године обуставља васпитно-образовни рад у просторијама ОШ “Свeти Сава“ Трново и подручном одјељењу у Кијеву.

Jедногласно je донио закључак да се у периоду од 22.03 до 29.03.2021. године радно вријеме органа јединице локалне самоуправе, као и свих јавних предузећа и установа ограничава до 13:00 часова.

Такође је донешен закључак  да Цивилна заштита општине Трново заједно са Републичком управом цивилне заштите Републике Српске у сриједу 24.03.2021. године изврши дезинфекцију сљедећих објеката у којима се дешавају масовнија окупљања:  Дома здравља, Центра за културу, ШГ “Трескавица“ Трново, ,,Електродистрибуција“ Р.Ј Трново, Полицијска станица Трново, ОШ “Свети Сава “ Трново и подручног одјељења Кијево, ЈКП “Трново“  Трново, Пошта Трново, Општина Трново ( мала и велика зграда, играоница);

У наредном периоду путем јавних гласила апеловаће се на грађане да се понашају у складу са упутствима ЈЗУ „Института за јавно здравство“  Републике Српске, да обавезно носе заштитне маске и придржавају се заштитних мјера физичког растојања од 2 м и скреће пажњу да уколико осјете прве симптоме болести, одмах се јаве породичном љекару Дома здравља Трново како би се благовремено предузеле терапијске мјере и спријечило ширење вируса.