+387 57 610-237   /   info@trnovo-rs.com

Blog

децембар 3, 2021 0 Comments

Одржана сједница штаба за ванредне ситуације

На данас одржаној сједници Штаба за ванредне ситуације разматрано је стање угрожености  од елементарне непогоде поплава, као и епидемиолошка ситуација на подручју општине Трново. Закључено је да за сада нема потребе за увођењем ванредне ситуације, али да је због обилних падавина неопходно пратити стање на терену. Утврђена је штета у вриједности од 1,5 милиона од поплава које су погодиле нашу општину од  05. до 12.новембра, али још увијек има захтјева за излазак на терен гдје су викенд насеља, а власници истих су се у том периоду налазили на другим локацијама, па и иностранству.

Што се тиче епидемиолошке ситуације, она је задовољавајућа , тренутно имамо само једну особу заражену вирусом корона, и до сада је вакцинисано око 65% становништва, те се грађани позивају на вакцинацију трећом бустер дозом вакцине против COVID-19.

Потребна је и хитна интервенција надлежних органа на магистралном путу М1-111, те постављање нових знакова, како се не би угрозили учесници у саобраћају. Дијализним болесницима је такође отежан одлазак у болницу „Србија“ у Источно Сарајево због клизишта на путу М1-111.