+387 57 610-237   /   info@trnovo-rs.com

Novosti

26 oktobra, 2021

Opština Trnovo podržava zagovarački projekat Udruženja žena „Viktorija“ Pale

Načelnik opštine Dragomir Gagović je danas primio predstavnice Udruženja žena „Viktorija“ iz Pala i podržao njihov zagovarački projekat da se uvede besplatan poziv prema Bolnici Srbija, pošto ovaj projekat traži podršku udruženja svih lokalnih zajednica grada Istočno Sarajevo.
Predsjednica udruženja Mladenka Santrač kaže, da je udruženje prepoznalo potrebu besplatnog poziva, jer kategorije socijalno-ugrožena lica, penzioneri, borci nisu u mogućnosti da zakažu pregled i da izdvoje na mjesečnom nivou sredstva za isto. Do sada imaju podršku od Udruženja penzionera i Boračke organizacije Pale, Boračke organizacije Istočna Ilidža, a poslali su i pisma podrške prema udruženjima Istočno Novo Sarajevo, Sokolac. U ovom projektu potrebno je pet pisama podrške, a njihovo udruženje će imati više od petnaest što je veoma dobro.
Iz Opštine Trnovo trenutno imaju podršku od Opštinske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, Boračke organizacije i Udruženja invalida, a u narednom periodu potvrdiće podršku još neka udruženja.