+387 57 610-237   /   info@trnovo-rs.com

Blog

октобар 28, 2021 0 Comments

Представници ИРБ-а РС у посјети начелнику општине

 

Данас је у кабинету начелника одржан састанак са представницима Инвестиционо-Развојне Банке Републике Српске – Одјељење за промоцију страних инвестиција са циљем прикупљања података који ће бити обједињени на њиновом веб сајту.
Инвестиционо Развојна Банка (ИРБ) основала је сектор за стране инвестиције и препознала активности везане за сарадњу и представљање потенцијала локалних заједница на сајту ИРБ-а. Ово је нови сектор и тек почиње са радом, а како би ажурирали податке, сматрали су сврсисходним да прве контакте обаве и са градоначелницима и начелницима општина.и упознају их са активношћу и истовремено са подацима који су потребни за ажурирање у овом моменту, као и касније за све податке које претрпе промјене, како би били доступни за стране инвестиције на сајту ИРБ-а. Биће ту и других видова промоција, али за почетак ће ажурирати базу података и то је предмет садашњих активности. Добијене информације биће обрађене и постављене у централној бази података ИРБ РС на сајту и лако доступне свим потенцијалним страним инвеститорима.
До сада су посјетили општине, Источну Илиџу, Источно Ново Сарајево, Соколац, а настављају овом регијом до Бијељине, а имали су и састанак у ФИПИ са в.д. директором Агенције за унапрјеђење страних инвестиција у БиХ Милицом Марковић.