+387 57 610-237   /   info@trnovo-rs.com

Blog

март 12, 2021 0 Comments

Саопштење Општинског штаба за ванредне ситуације

Општински штаб за ванредне ситуације је на данашњој сједници констатовао да је епидемиолошка ситуација на подручју наше општине задовољавајућа. Према подацима Дома здравља „Трново“ од појаве корона вируса до данас потврђена су  54 случаја обољелих, а 258 лица је прошло здравствени надзор.

Настава у Основној школи „Свети Сава“ се одвија редовно и тренутно нема обољелих ученика, а ни наставника.  Дом здравља редовно обавља све здравствене прегледе и прати епидемиолошку ситуацију на подручју општине. Штаб тражи од надлежних инспекцијских органа појачану контролу и надзор, обзиром да се на подручју града Источно Сарајево повећао број обољелих.

Апелује се на грађане да се понашају у складу са упутствима ЈЗУ „Института за јавно здравство“ Републике Српске, да обавезно носе заштитне маске и придржавају се заштитних мјера физичког растојања од 2 м. Из Дома здравља такође апелују на све грађане који осјете прве симптонме болести да се одмах јаве породичном љекару како би се благовремено предузеле терапијске мјере и спријечило ширење вируса.