+387 57 610-237   /   info@trnovo-rs.com

Novosti

12 marta, 2021

Saopštenje Opštinskog štaba za vanredne situacije

Opštinski štab za vanredne situacije je na današnjoj sjednici konstatovao da je epidemiološka situacija na području naše opštine zadovoljavajuća. Prema podacima Doma zdravlja „Trnovo“ od pojave korona virusa do danas potvrđena su  54 slučaja oboljelih, a 258 lica je prošlo zdravstveni nadzor.

Nastava u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ se odvija redovno i trenutno nema oboljelih učenika, a ni nastavnika.  Dom zdravlja redovno obavlja sve zdravstvene preglede i prati epidemiološku situaciju na području opštine. Štab traži od nadležnih inspekcijskih organa pojačanu kontrolu i nadzor, obzirom da se na području grada Istočno Sarajevo povećao broj oboljelih.

Apeluje se na građane da se ponašaju u skladu sa uputstvima JZU „Instituta za javno zdravstvo“ Republike Srpske, da obavezno nose zaštitne maske i pridržavaju se zaštitnih mjera fizičkog rastojanja od 2 m. Iz Doma zdravlja takođe apeluju na sve građane koji osjete prve simptonme bolesti da se odmah jave porodičnom ljekaru kako bi se blagovremeno preduzele terapijske mjere i spriječilo širenje virusa.