+387 57 610-237   /   info@trnovo-rs.com

Blog

октобар 1, 2021 0 Comments

„Спортом бришемо различитости“

У УСАИД-ов пројекат Про-Будућност који проводи Catholic Relief Services (CRS) у сарадњи са Caritasom БиХ, радна група општине Трново укључена је већ три године и недавно је кроз пројекат “Спортом бришемо различитости” вриједан 5.550,00 KМ набавила комплетну спортску опрему за Фудбалски клуб „Жељезница“ Трново .
Про-Будућност у себи обухвата елементе “ изградња мира и повјерења међу грађанима”, те смо наш пројекат симболично и назвали „Спортом бришемо различитости”. Kлуб чине играчи из Трнова, Срби и Бошњаци, а разноликост се огледа у једнакости, равноправности, поштовању, повјерењу и дружењу свих играча који уз све то дају квалитетну игру и још боље спортске резултате, што клуб показује својим пласманом.
Уз овај пројекат проведена је још једна активност – набавка дезинфекцијског материјала против вируса корона за Основне школе „Свети Сава“ у Трнову и „Заим Kолар“ у Делијашима у опћини Трново. Радна група успјешно је реализовала и неколико мањих пројеката укупне вриједности око 3.000,00 KМ, набавка коша за школско игралиште, подјела пакета у храни и хигијени у вријеме COVID-19 и у вријеме васкршњих празника.