+387 57 610-237   /   info@trnovo-rs.com

Blog

јануар 13, 2022 0 Comments

Свечано пуштен у рад шестосјед „Трново“

 

На Јахорини је данас званично пуштен у рад шестосјед “Трново”, у који је уложено око 30.000.000 КМ.
Шестосјед “Трново” налази се на локацији Обућина баре и има капацитет 2.400 скијаша на час, а дуг је 600 метара.
Шестосјед су отворили заједно са начелником општине Трново Драгомиром Гаговићем и министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Ћорић, директор Олимпијског центра (ОЦ) “Јахорина” Дејан Љевнаић и предсједник Надзорног одбора ОЦ “Јахорина” Недељко Елек.
Начелник Гаговић се захвалио Влади Српске, премијеру Радовану Вишковићу, министру Ћорићу, али посебну захвалност српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику, који је ово обећао још прије четири године.
Истакао је, да је ово је највећа послијератна инвестиција и назвао је све то пројектом будућности, те захвалио Олимпијском центру “Јахорина” који су допринијели да се све то реализује.

Такође сматра да ће општина Трново имати огромне бенефите, обзиром да је овај скијашки инфраструктурни пројекат довео до тога да је цијена метра квадратног стамбеног простора 4.000, а пословног простора 4.500 КМ.
План је да на подручју општине садржаји буду употпуњени и за љетну сезону и навео да је на подручју општине Трново садашњи капацитет смјештаја 3.000 лежаја, а планирано је проширење на 5.000 лежаја.