+387 57 610-237   /   info@trnovo-rs.com

Blog

новембар 12, 2021 0 Comments

Укинута ванредна ситуација у општини Трново

На данас одржаној сједница Штаба за ванредне ситуације командант Штаба Драгомир Гаговић заједно са члановима штаба донио je Одлуку o престанку ванредне ситуације.
Анализирајући стање на терену и временске услове, донешена је одлука којом се укидају све наложене мјере које су важиле у вријеме ванредне ситуације. Стање на терену је доста боље у односу на претходни период, али и даље се мора радити како би се отклониле посљедице. Комисије које су ових дана биле на терену , убрзо ће дати коначну слику штете и на основу тога ће се урадити елаборат и доставити  Влади Републике Српске о штети коју је полава проузроковала ових дана и која је засигурно милионска.
Настава у Основној школи креће од понедељка, а такође и превоз за средњошколце који похађају наставу у Источном Сарајеву. Припадници Полицијске станице Трново ће пратити кретање возила да не би угрожавали саобраћај путним правцем М1-111 за возила тежа од 3,5 Т .
Хитно је упућена ургенција према Путевима Републике Српске за санацију магистралног пута , обзиром да је стање алармантно и ако се брзо не дјелује могуће су катасрофалне посљедице.
Командант штаба је похвалио све чланове штаба, као и све оне који су дали велики допринос да се ова ситуација превазиђе, али и даље треба бити на опрезу и у међусобној комуникацији .