+387 57 610-237   /   info@trnovo-rs.com

Novosti

12 novembra, 2021

Ukinuta vanredna situacija u opštini Trnovo

Na danas održanoj sjednica Štaba za vanredne situacije komandant Štaba Dragomir Gagović zajedno sa članovima štaba donio je Odluku o prestanku vanredne situacije.
Analizirajući stanje na terenu i vremenske uslove, donešena je odluka kojom se ukidaju sve naložene mjere koje su važile u vrijeme vanredne situacije. Stanje na terenu je dosta bolje u odnosu na prethodni period, ali i dalje se mora raditi kako bi se otklonile posljedice. Komisije koje su ovih dana bile na terenu , ubrzo će dati konačnu sliku štete i na osnovu toga će se uraditi elaborat i dostaviti  Vladi Republike Srpske o šteti koju je polava prouzrokovala ovih dana i koja je zasigurno milionska.
Nastava u Osnovnoj školi kreće od ponedeljka, a takođe i prevoz za srednjoškolce koji pohađaju nastavu u Istočnom Sarajevu. Pripadnici Policijske stanice Trnovo će pratiti kretanje vozila da ne bi ugrožavali saobraćaj putnim pravcem M1-111 za vozila teža od 3,5 T .
Hitno je upućena urgencija prema Putevima Republike Srpske za sanaciju magistralnog puta , obzirom da je stanje alarmantno i ako se brzo ne djeluje moguće su katasrofalne posljedice.
Komandant štaba je pohvalio sve članove štaba, kao i sve one koji su dali veliki doprinos da se ova situacija prevaziđe, ali i dalje treba biti na oprezu i u međusobnoj komunikaciji .