+387 57 610-237   /   info@trnovo-rs.com

Blog

децембар 1, 2023 0 Comments

Успјешна сарадња Општине Трново и Будве

Поводом Дана општине Будва, а на позив предсједника Скупштине општине Будва Николе Јовановића, делегација општине Трново, предсједник Скупштине општине Синиша Голијанин и директор Шумског газдинства ”Трескавица” и одборник у Скупштини општине Трново  Мирослав Бјелица били су у дводневној посјети Будви, гдје су првог дана присуствовали свечаној сједници поводом дана ове општине.

На састанку представника Будве и општине Трново било је ријечи о сарадњи у области туризма, пројеката, културе, те размјене ученика и припрема спортских клубова.

Руководство општине Трново је почаствовано позивом ове општине која је престоница црногорског туризма. Руководство свих сектора општине Будва понудило је помоћ кроз пренос њиховог огромног искуства и знања у креирању што повољнијег амбијента за развој туризма. Такође су упознати са инфрастуктурним рјешењима, те кандидовањем и реализацијом пројеката ове општине. Обзиром да наша општина посједује огромне неискориштене потенцијале, са задовољством су прихваћени одређени приједлози и договорени конкретни кораци за будуци период. Планине Јахорина и Трескавица, те викенд насеља око Трнова, све више привлаче пажњу и сигурни су да ће успјети на најбољи начин искористити њихове потенцијале, и на тој основи појачати стандард становништва и развијати нашу локалну заједницу.

Позив руководства општине Будва руководству општине Трново најбољи је показатељ да је ова локална заједница препознатљива као општина која ће у будућности бити центар планинског и здравог туризма, те да се огромно залагање и труд тренутног руководства локалне заједнице морају исплатити.

Начелник општине Трново Драгомир Гаговић због раније преузетих обавеза био је спријечен присуствовати посјети, али је дао пуну подршку наведеним активностима, вјерујући да ће из пријатељских односа и сарадње са општином Будва проистећи нешто што ће бити доказ да ентузијазам, труд и сарадња могу покренути велике и обострано корисне пројекте који ће се у будућности показати круцијалним у сфери туризма и гастрономије.

Узвратна посјета договорена је у току првих мјесеци наредне године.

0 0 гласови
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести о
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x