+387 57 610-237   /   info@trnovo-rs.com

Новости

10 новембра, 2021

Закључци Штаба за ванредне ситуације општине Трново

На данас одржаној сједници Штаба за ванредне ситуације општине Трново командант штаба Драгомир Гаговић је са члановима штаба анализирао стање у локалној заједници у току и након елементарне непогоде изазване поплавама , те предложио закључке.

Хитно рашчишћавање материјала нанешеног бујичним водама, те помоћ угроженом становништву.

Приоритет је рјешавање путне комуникације магистрални пут М-18, а у МЗ Кијево да се што прије ријеши снабдијевање водом за пиће  и санација  градског водовода. ОО Црвени крст Трново да изврши додјелу помоћи на терену у виду хране и потребног материјала.

Обратити се ЈП ,,Путеви Републике Српске’’ за санацију клизишта испод бране, и ЈП ,,Романијапутеви’’ у вези санације пута М-18, као и ЈУ “ Воде Републике Српске” и КП ВИК Источно Сарајево, да изврши контролу исправности воде за пиће у Трнову и санацију водовода у Кијеву.

Потребно је извршити дезинфекцију Основне школе у Трнову и у Кијеву, стамбених зграда и зграде општине.

Начелник је такође упознао присутне да су штете настале обилним падавинама на подручју општине огромне и у складу с тим су формиране три комисије

–           Комисија за процјену штете на стамбеним објектима и пољопривредним газдинствима,

–           Комисија за процјену штете на инфраструктурним објектима и појавом клизишта,

–           Комисија за процјену штете на електроинсталацијама на подручју општине Трново.

Потребно је и даље организовати дежурства,  јер се ванредна ситуација  продужава до даљњег и мјере остају на снази. Обуставља се и даље рад ЈУ ОШ „Свети Сава“ Трново, као и превоз ученика средњих школа до Источног Сарајева..

Начелник је истакао захвалност директору РУЦЗ Милану Новитовићу, због помоћи коју је пружио општини Трново у људству, механизацији и пакетима хране за угрожено становништво.