+387 57 610-237   /   info@trnovo-rs.com

Blog

новембар 10, 2021 0 Comments

Закључци Штаба за ванредне ситуације општине Трново

На данас одржаној сједници Штаба за ванредне ситуације општине Трново командант штаба Драгомир Гаговић је са члановима штаба анализирао стање у локалној заједници у току и након елементарне непогоде изазване поплавама , те предложио закључке.

Хитно рашчишћавање материјала нанешеног бујичним водама, те помоћ угроженом становништву.

Приоритет је рјешавање путне комуникације магистрални пут М-18, а у МЗ Кијево да се што прије ријеши снабдијевање водом за пиће  и санација  градског водовода. ОО Црвени крст Трново да изврши додјелу помоћи на терену у виду хране и потребног материјала.

Обратити се ЈП ,,Путеви Републике Српске’’ за санацију клизишта испод бране, и ЈП ,,Романијапутеви’’ у вези санације пута М-18, као и ЈУ “ Воде Републике Српске” и КП ВИК Источно Сарајево, да изврши контролу исправности воде за пиће у Трнову и санацију водовода у Кијеву.

Потребно је извршити дезинфекцију Основне школе у Трнову и у Кијеву, стамбених зграда и зграде општине.

Начелник је такође упознао присутне да су штете настале обилним падавинама на подручју општине огромне и у складу с тим су формиране три комисије

–           Комисија за процјену штете на стамбеним објектима и пољопривредним газдинствима,

–           Комисија за процјену штете на инфраструктурним објектима и појавом клизишта,

–           Комисија за процјену штете на електроинсталацијама на подручју општине Трново.

Потребно је и даље организовати дежурства,  јер се ванредна ситуација  продужава до даљњег и мјере остају на снази. Обуставља се и даље рад ЈУ ОШ „Свети Сава“ Трново, као и превоз ученика средњих школа до Источног Сарајева..

Начелник је истакао захвалност директору РУЦЗ Милану Новитовићу, због помоћи коју је пружио општини Трново у људству, механизацији и пакетима хране за угрожено становништво.