+387 57 610-237   /   info@trnovo-rs.com

Novosti

10 novembra, 2021

Zaključci Štaba za vanredne situacije opštine Trnovo

Na danas održanoj sjednici Štaba za vanredne situacije opštine Trnovo komandant štaba Dragomir Gagović je sa članovima štaba analizirao stanje u lokalnoj zajednici u toku i nakon elementarne nepogode izazvane poplavama , te predložio zaključke.

Hitno raščišćavanje materijala nanešenog bujičnim vodama, te pomoć ugroženom stanovništvu.

Prioritet je rješavanje putne komunikacije magistralni put M-18, a u MZ Kijevo da se što prije riješi snabdijevanje vodom za piće  i sanacija  gradskog vodovoda. OO Crveni krst Trnovo da izvrši dodjelu pomoći na terenu u vidu hrane i potrebnog materijala.

Obratiti se JP ,,Putevi Republike Srpske’’ za sanaciju klizišta ispod brane, i JP ,,Romanijaputevi’’ u vezi sanacije puta M-18, kao i JU “ Vode Republike Srpske” i KP VIK Istočno Sarajevo, da izvrši kontrolu ispravnosti vode za piće u Trnovu i sanaciju vodovoda u Kijevu.

Potrebno je izvršiti dezinfekciju Osnovne škole u Trnovu i u Kijevu, stambenih zgrada i zgrade opštine.

Načelnik je takođe upoznao prisutne da su štete nastale obilnim padavinama na području opštine ogromne i u skladu s tim su formirane tri komisije

–           Komisija za procjenu štete na stambenim objektima i poljoprivrednim gazdinstvima,

–           Komisija za procjenu štete na infrastrukturnim objektima i pojavom klizišta,

–           Komisija za procjenu štete na elektroinstalacijama na području opštine Trnovo.

Potrebno je i dalje organizovati dežurstva,  jer se vanredna situacija  produžava do daljnjeg i mjere ostaju na snazi. Obustavlja se i dalje rad JU OŠ „Sveti Sava“ Trnovo, kao i prevoz učenika srednjih škola do Istočnog Sarajeva..

Načelnik je istakao zahvalnost direktoru RUCZ Milanu Novitoviću, zbog pomoći koju je pružio opštini Trnovo u ljudstvu, mehanizaciji i paketima hrane za ugroženo stanovništvo.