+387 57 610-237   /   info@trnovo-rs.com

Blog

август 30, 2023 0 Comments

Потписан Мерморандум о разумијевању између општине Трново и Caritas Швицарске БиХ

Начелник општине Трново Драгомир Гаговић и представници Caritas Швицарске БиХ потписали су данас Меморандум о разумијевању којим се дефинише сарадња партнера у пројекту: Социо-економска одрживост и подршка локалном становништву Горње-дринске регије 2019 – 2024, и носилац пројекта је SELLS.
SELLS ће подржати економски развој Горње-дринске регије (ГДР), промовисањем малих бизниса и самозапошљавањем. Пројекат се посебно фокусира на угрожене групе становништва као што су становници који живе у удаљеним селима, млади, стари, слабо квалификовани или домаћинства са једним женским родитељем.
Са креирањем одрживог извора приходовања, SELLS има за циљ да та домаћинства економски оснажи и социјално укључи у њихове заједнице, те да подржи интеретничку сарадњу.
Меморандум ступа на снагу од 04. септембра 2023. и траје до 31. децембра 2024. Имплементација пројекта ће започети даном потписивања овог Меморандума.
Општина Трново ће активно учествовати у пројекту и креирати све неопходне услове за успјешну реализацију пројекта и обезбиједити износ за суфинансирање, најмање 40% износа који је намијењен за корисничке грантове, и проводити све тендерске и процедуре набавке грантова у складу са Законом о јавним набавкама БиХ
Caritas Швицарске ће обезбиједити имплементацију пројекта у сарадњи са Општином као што су у плану активности саставни дио овог Меморандума о разумијевању, затим финансијски подржати пројекат, те подржати све неопходне тендерске процедуре у сарадњи са Општином.

0 0 гласови
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести о
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x